Elke minuut besteed aan organiseren is een uur verdiend

Elke minuut besteed aan organiseren is een uur verdiend – Benjamin Franklin.

Regelmatig  krijg ik de vraag waarom het organiseren van je omgeving zo belangrijk is. Het antwoord is simpel: elke minuut besteed aan organiseren is een uur verdiend. Dit klinkt misschien als een cliché, maar het is een waarheid als een koe. Het organiseren van je leefomgeving kan je uiteindelijk heel veel tijd, geld en energie besparen. Bovendien zorgt een georganiseerde omgeving voor meer rust en overzicht, wat weer leidt tot minder stress.

Zoeken en tijdverspilling

Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je dagelijks veel tijd kwijt bent aan het zoeken naar spullen zoals je sleutels of je portemonnee. In eerste instantie lijkt tien minuten per dag misschien niet veel, maar als je dit over een jaar bekijkt, dan heb je zo’n 60 uur verspild aan het zoeken naar spullen. Dat is zonde van je tijd! Door je spullen op een vaste plek te leggen en een systeem te creëren, kun je deze tijd besparen. En deze tijd kun je weer besteden aan dingen die er echt toe doen, zoals quality time met vrienden en familie, sporten of gewoon even ontspannen.

Efficiëntie

Een georganiseerde leefomgeving is niet alleen goed voor je persoonlijke leven, maar ook voor je professionele leven.

Door een georganiseerde werkomgeving te creëren, kun je sneller en efficiënter werken. Dit kan resulteren in meer productiviteit en meer succes. Het organiseren van je omgeving kan je dus niet alleen tijd, geld en energie besparen, maar het kan ook leiden tot meer succes in je professionele leven.

Geldbesparing

Een ander voordeel van een georganiseerde omgeving is dat het je geld kan besparen.Door bijvoorbeeld je kledingkast te organiseren en een overzicht te krijgen van wat je hebt, kun je onnodige aankopen voorkomen. Door je financiën te organiseren en een duidelijk overzicht te krijgen van je inkomsten en uitgaven, kun je besparen op onnodige kosten en investeren in dingen die er echt toe doen.

Kortom, het organiseren van je omgeving kan je veel voordelen bieden.

Het bespaart tijd, geld en energie, en zorgt voor meer overzicht en minder stress. Als professional organizer kan ik je hierbij helpen en begeleiden, zodat jij ook deze voordelen kunt ervaren. Het enige wat je hoeft te doen, is contact met me opnemen. Samen kunnen we jouw leven organiseren en zorgen dat jij ook elke minuut besteed aan organiseren, een uur verdiend!

Blijf op de hoogte en volg Perfectionista op social media: