Thuiswerken Structureren: Tips van een Professional Organizer

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn veel mensen gaan thuiswerken.

Hoewel dit aanvankelijk als een tijdelijke maatregel werd gezien, is het thuiswerken inmiddels een blijvende verandering geworden. Voor veel mensen kan thuiswerken een grote uitdaging zijn als het gaat om structuur en productiviteit. Als Professional Organizer kan ik je helpen om thuiswerken gestructureerd te houden, ook na de pandemie.

Concentratie

Een van de belangrijkste aspecten van thuiswerken is het creëren van een aparte werkruimte.

Als je thuis geen aparte werkruimte hebt, kun je overwegen om een specifieke plek te kiezen waar je werkt, bijvoorbeeld aan een bureau of in een rustige hoek. Hierdoor krijg je een duidelijke scheiding tussen werk en privé, waardoor je je beter kunt concentreren op je werk.

Doelen en verantwoordelijkheden.

Daarnaast is het belangrijk om een planning te maken en je hieraan te houden.

Zet bijvoorbeeld elke ochtend een to-do lijst op met de belangrijkste taken die je die dag wilt voltooien. Hierdoor heb je een duidelijk doel en hou je jezelf verantwoordelijk voor je werk.

Pauze.

Een andere belangrijke tip is om regelmatig pauzes te nemen.

Als je thuiswerkt, kun je gemakkelijk de hele dag doorwerken zonder pauze te nemen. Dit kan echter leiden tot stress en vermoeidheid. Plan daarom regelmatig pauzes in en zorg ervoor dat je tijdens deze pauzes iets doet wat je ontspant, bijvoorbeeld een korte wandeling maken of een kopje thee drinken.

 

Structuur

Uiteraard kan ik  je ook helpen bij het opzetten van een goede digitale structuur.

Dit omvat bijvoorbeeld het instellen van een aparte e-mail voor werkgerelateerde zaken, het gebruik van een digitale agenda en het instellen van herinneringen voor belangrijke taken en deadlines. Hierdoor blijf je georganiseerd en houd je gemakkelijk overzicht over je werk. Kortom, als je hulp nodig hebt bij het structureren van je thuiswerkplek, neem dan contact op met mij als Professional Organizer. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je thuiswerksituatie gestructureerd en productief blijft, ook na de pandemie.

 

Blijf op de hoogte en volg Perfectionista op social media: