Lenteschoonmaak: Organiseer en ruim je buitenruimte op voor het mooie weer

Lente

Met de lente die voor de deur staat, is het weer tijd om ons huis en onze tuin klaar te maken voor het mooie weer. Als professional organizer ben ik van mening dat het organiseren en opruimen van onze tuin, garage, schuur en buitenspullen minstens zo belangrijk is als het organiseren van ons interieur. Een opgeruimde en georganiseerde buitenruimte kan immers net zo goed bijdragen aan ons gevoel van rust en welzijn als een opgeruimd en georganiseerd huis.

Het organiseren en opruimen van onze buitenruimte begint met het weggooien van alles wat we niet meer nodig hebben.

Dit betekent niet alleen het wegdoen van kapotte of versleten spullen, maar ook het wegdoen van spullen waar we eigenlijk niets meer mee doen. Denk bijvoorbeeld aan oude tuingereedschappen of speelgoed dat de kinderen niet meer gebruiken.

Als alles wat weg kan is weggegooid, is het tijd om te kijken naar wat we nog wel nodig hebben. Begin bijvoorbeeld met het organiseren van onze garage of schuur. Een goede manier om dit te doen is door verschillende categorieën te maken, zoals gereedschap, tuinaccessoires en sportspullen. Op deze manier weet je altijd waar je alles kunt vinden en hoef je niet meer te zoeken.

Nu we onze garage of schuur hebben georganiseerd, is het tijd om naar onze tuin te kijken.

Begin met het inspecteren van onze tuinmeubelen. Zijn er meubelen die vervangen of gerepareerd moeten worden? Maak daarnaast ruimte voor nieuwe spullen. Heb je bijvoorbeeld al een plek waar je je barbecue kunt opbergen?

Maak vervolgens ruimte voor de planten die je wilt kweken en tuinieren. Maak gebruik van plantenbakken en potten om de planten op te slaan en te categoriseren. Dit maakt het ook makkelijker om in de gaten te houden welke planten verzorgd moeten worden.

Als laatste is het tijd om te kijken naar onze buitenspullen, zoals fietsen en sportartikelen.

Zorg ervoor dat deze spullen ook een vaste plek krijgen in de garage of schuur. Hang bijvoorbeeld een rek op waar de fietsen aan kunnen hangen. Dit voorkomt dat de fietsen in de weg staan en maakt het makkelijker om ze te pakken.

Kortom, de lente is de perfecte tijd om onze buitenruimte te organiseren en op te ruimen. Door bewuste keuzes te maken over wat we wel en niet nodig hebben, kunnen we een opgeruimde en georganiseerde buitenruimte creëren. Hierdoor kunnen we nog meer genieten van het mooie weer en ons gevoel van rust en welzijn vergroten.

 

Blijf op de hoogte en volg Perfectionista op social media: