Loslaten en Creëren: De eerste stap naar het leven dat je wil

De eerste stap in het creëren van het leven dat je wil is het verwijderen van de dingen die je niet wil

Als professional organizer werk ik dagelijks met mensen die een verandering willen aanbrengen in hun leven en hun omgeving. Vaak komen mensen naar mij toe omdat ze het gevoel hebben vast te zitten in een bepaalde situatie, en niet weten hoe ze verder moeten. Eén van de eerste stappen die we dan zetten, is het verwijderen van de dingen die niet bijdragen aan het leven dat ze voor zichzelf willen creëren.

 

Het klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar het verwijderen van dingen die je niet wil, is de eerste stap in het creëren van het leven dat je wel wil. Dit kan betrekking hebben op materiële zaken, maar ook op bijvoorbeeld gedragingen of relaties.

Als we ons omringen met spullen die we niet nodig hebben of waar we geen blij gevoel van krijgen, dan zorgt dit voor onnodige ballast.

Het kan ons belemmeren in onze bewegingsvrijheid, ons belemmeren in ons denken en ons energie kosten. Daarom is het belangrijk om kritisch te kijken naar de spullen in ons leven en te overwegen welke we daadwerkelijk nodig hebben en welke we kunnen verwijderen.

Maar ook gedragingen of relaties kunnen ons belemmeren in het creëren van het leven dat we willen.

Misschien heb je wel een slechte gewoonte die je wilt veranderen, of heb je bepaalde vriendschappen die je eigenlijk niet meer dienen. Het kan moeilijk zijn om afscheid te nemen van deze zaken, maar het is wel de eerste stap naar een beter leven.

Het verwijderen van dingen die je niet wil, is dus eigenlijk een vorm van loslaten. Loslaten van spullen, gewoontes en relaties die ons niet langer dienen. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in ons leven voor de dingen die we wel willen, voor onze dromen en doelen. We krijgen meer helderheid en kunnen ons focussen op de dingen die er echt toe doen.

 

Dus als je het gevoel hebt dat je vastzit in een bepaalde situatie, begin dan met het verwijderen van de dingen die je niet wil.

Dit kan betrekking hebben op materiële zaken, gewoontes of relaties. Het zal niet makkelijk zijn, maar het is wel de eerste stap in het creëren van het leven dat je wil. En als professional organizer kan ik je hierbij helpen en begeleiden, zodat je deze eerste stap succesvol kunt zetten en op weg kunt naar een beter leven.

Blijf op de hoogte en volg Perfectionista op social media: