Kelder

Een kelder van een paar m2, waar onderhoud aan gepleegd moest worden. Klussen is niet mogelijk wanneer er zo veel spullen zijn. Tijdens de sessies hebben we de gehele kelder leeggehaald, waardoor het noodzakelijke onderhoud gepleegd kon worden. Ondertussen alle spullen gesorteerd, en er bleek een behoorlijke hoeveelheid dubbel te zijn (gereedschappen, metaalwaren), ook waren er veel dingen overbodig geworden, maar bewaard uit gewoonte.

Doordat dit project verdeeld is in meerdere sessies, gezien het volume, en de geplande werkzaamheden, is alles wat overbleef, na de werkzaamheden weer netjes teruggezet, en is er nu weer ruimte en overzicht.

 

 

 

Werkkamer/hobbykamer.

Wanneer men zelf het overzicht niet meer heeft, stapelen spullen zich vaak op.

Door concrete stappen te nemen, dingen uit te zoeken, en sommige dingen een heel andere plek in huis te geven, creëren we samen overzicht.

Op deze manier kunnen de spullen ook echt gebruikt worden wanneer je er mee bezig wil, in plaats van steeds eerst alles uit te moeten zoeken, aan te moeten sluiten of aan de kant te moeten zetten. Dat scheelt tijd en frustratie.

Na

 

Zolder van schuur.

Het is zo makkelijk om dingen “even” op een zoldertje te leggen, en er eigenlijk nooit meer bij stil te moeten staan. Totdat je iets zoekt, of nodig hebt. Op dat moment ben je kostbare tijd kwijt met het zoeken naar spullen, en moet je eerst de helft van het zoldertje halen, voor je gevonden hebt wat je zoekt. Doordat dit zoldertje niet fysiek begaanbaar is, kun je er alleen met een losse trap bij. Het dak loopt schuin, waardoor het achterste gedeelte niet goed bereikbaar is. Gelukkig hebben we samen een oplossing kunnen vinden, enkele spullen kunnen doneren aan een goed doel, en meer overzicht kunnen creëren voor toekomstig gebruik.

Voor

Na

Blijf op de hoogte en volg Perfectionista op social media: