Spullen, Lust of Last – Een Inspirerende Workshop voor Stichting de Zonnebloem

Als professional organizer krijg ik regelmatig de kans om mijn passie voor orde en organisatie te delen met anderen.

Onlangs had ik de eer om een workshop te geven voor Stichting de Zonnebloem, een organisatie die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking. De workshop, getiteld “Spullen, Lust of Last”, was een geweldige ervaring met een fantastische opkomst en enthousiaste deelnemers. In deze blog wil ik graag mijn ervaring met jullie delen en benadrukken hoe het organiseren van je spullen je leven kan verrijken.

Een warm welkom:

Bij aankomst bij de workshop werd ik met open armen ontvangen door de deelnemers van Stichting de Zonnebloem. Hun positieve energie en enthousiasme waren aanstekelijk. Ik voelde meteen de verbondenheid en het verlangen om iets waardevols te delen. Dit bevestigde mijn overtuiging dat organisatie niet alleen draait om het fysiek ordenen van spullen, maar ook om het creëren van een warme en gastvrije omgeving.

Bewustwording van spullen:

Tijdens de workshop stonden we stil bij de betekenis van spullen in ons leven. Ik moedigde de deelnemers aan om na te denken over de emotionele waarde die bepaalde items hebben en hoe deze hun dagelijks leven beïnvloeden. Samen ontdekten we dat spullen zowel een lust als een last kunnen zijn. Door bewust te worden van de impact van onze spullen, kunnen we betere keuzes maken en meer ruimte creëren voor wat er echt toe doet.

Het belang van loslaten:

Een belangrijk onderdeel van de workshop was het bespreken van het loslaten van overbodige spullen. Voor sommige deelnemers was dit een uitdaging, omdat ze vaak vasthielden aan items uit angst om herinneringen te verliezen. Ik moedigde hen aan om te focussen op de vrijheid en ruimte die ontstaat wanneer we afscheid nemen van spullen die ons niet langer dienen. Samen zochten we naar manieren om loslaten makkelijker te maken, zoals het doneren van items aan anderen die er meer baat bij hebben.

Het creëren van een georganiseerde leefomgeving:

Naast het bespreken van het loslaten van spullen, gaf ik praktische tips en trucs om een georganiseerde leefomgeving te creëren. Samen werkten we aan het organiseren van belangrijke ruimtes in huis, zoals de slaapkamer, keuken en woonkamer. Ik deelde eenvoudige, maar effectieve strategieën, zoals het gebruik van opbergbakken, ladesystemen en labels, om spullen gemakkelijk terug te vinden en chaos te verminderen. De deelnemers waren enthousiast en gretig om deze technieken toe te passen.

 

De workshop “Spullen, Lust of Last” voor Stichting de Zonnebloem was een onvergetelijke ervaring.

Het delen van mijn kennis en passie met deze inspirerende groep mensen met een lichamelijke beperking was buitengewoon verrijkend. Samen ontdekten we de waarde van bewuste keuzes, loslaten en het creëren van een georganiseerde leefomgeving. Ik ben dankbaar voor de kans om anderen te motiveren om hun spullen te bekijken als een bron van vreugde en functionaliteit, in plaats van een last. Het is mijn wens dat deze workshop een blijvende impact heeft op de deelnemers, zodat ze hun leven kunnen vullen met meer ruimte, orde en vreugde.

Blijf op de hoogte en volg Perfectionista op social media: