Wat doet Perfectionista precies?

Ik kan in de ruimste zin van het woord helpen met het op orde brengen van uw leven.
Dit kan gaan om:

 

Het (her)inrichten van ruimtes in en om uw huis (woonkamer, schuur, zolder, kinderkamers, etc.). Dit kan bijvoorbeeld door mee te kijken naar de woninginrichting, helpen met opruimen van kamers, meubels, kleding en speelgoed
Het helpen in kaart brengen van uw (digitale) administratie, computer(bestanden) en verzamelingen
Indelen van een (nieuw) huis, bij verandering van de woonsituatie (bijvoorbeeld vanwege ziekte of beperking) of wanneer 2 huizen samen 1 moeten worden.

Ook bij vaardigheden die het leven van u en uw kinderen makkelijker maken bent u bij mij aan het juiste adres. Ik kan u handvatten geven om u te leren uw tijd nuttiger in te delen, leren planningen te maken (ook bij kinderen voor het maken van huiswerkplanningen, etc.), beter leren om te gaan met financiën en leren om te gaan met verzameldrang (‘hoarding’).

Natuurlijk zijn bovenstaande mogelijke voorbeelden, neemt u gerust contact met mij op wanneer uw specifieke situatie hier niet bij staat.

Waarin onderscheidt Perfectionista zich ten opzichte van andere organizers?

Door mijn achtergrond als zorgverlener PGB ben ik goed onderlegd in het toepassen van de juiste mogelijkheden voor uw omgeving en uzelf. Mijn werkwijze, in combinatie met de opleiding tot professional organizer, zorgt er voor dat ik in staat ben om maatwerk te leveren voor elke opdrachtgever.

Hoe begin ik?

Ik ben telefonisch en via Whatsapp bereikbaar op 06-23205643. Daarnaast kunt u ook het contactformulier invullen, dan neem ik contact met u op.

Moet ik opruimen voorafgaand aan het intakegesprek / de eerste sessie?

Nee. Het is niet nodig op te ruimen vooraf. Het is zelfs beter dit niet te doen, zodat ik een goed beeld krijg van uw situatie zoals deze is. Dit is de zogenaamde ‘nulmeting’. Aan de hand hiervan kan ik een plan opstellen die het beste aansluit met uw wensen en behoeften. Wellicht ervaart u gevoelens van schaamte met betrekking tot uw leefomgeving, dit is een veelvoorkomende opmerking. Ik garandeer u dat dit absoluut niet nodig is. Wanneer ik bij u thuis kom, kijk ik naar de mogelijkheden, niet naar obstakels.

Hoe zien de sessies met een professional organizer er uit?

Sessies zijn normaal gesproken opgedeeld in blokken van een aantal uur, verdeeld over een aantal weken, om het meeste rendement uit deze sessies te halen. Omdat de wensen en mogelijkheden per opdrachtgever verschillen, plannen we deze zorgvuldig in. Op deze manier kunnen we de gemaakte voortgang goed bijhouden en u kunt tussen de sessies door het geleerde in de praktijk brengen en dit ‘eigen’ maken. Op deze manier behalen we samen het best mogelijke resultaat.

Hoe lang duurt het voordat alles georganiseerd is?

Waarschijnlijk minder lang dan u in eerste instantie zou denken. Elke ruimte is anders, en elke opdrachtgever natuurlijk ook. Het hangt samen met uw wensen en hulpvraag, maar ook met hoe snel u beslissingen kunt maken. Ik probeer vooraf een zo goed mogelijke inschatting te maken van uw situatie en de tijdsduur, echter kan dit door omstandigheden korter of langer zijn.

Moet ik per se dingen weggooien?

Die beslissing is geheel aan u. Wanneer spullen uw dagelijks leven belemmeren en in de weg staan van het behalen van uw doelen, dan is er een grote kans dat spullen een andere eigenaar zullen krijgen. U bent en blijft degene die de beslissingen maakt. Spullen hoeven ook niet per definitie weggegooid / gerecycled te worden, ze kunnen ook gedoneerd worden, of zelfs eventueel verkocht. Indien u besluit spullen weg te doen (op welke manier dan ook) om welke reden dan ook, dan kan ik met u kijken waar deze spullen het beste terecht kunnen komen.

Ik ben bang dat ik verzameldrang heb / een ‘hoarder’ ben, of ik ken iemand met verzameldrang/hoarding. Kun je daar mee helpen?

Absoluut. Indien u vermoedt dat dit het geval is, ben ik trots dat u de eerste stap heeft gezet door hier te komen en dit te lezen. Hoewel ik geen therapeut/psycholoog ben die ‘verzameldrang’ kan vaststellen, kan ik u zeker ondersteunen met het zetten van de stap in een andere richting. Ik kan en wil u hierbij graag ondersteunen. De staat van de leefomgeving is vaker wel dan niet een weergave van uw innerlijke belevingswereld. Door samen met u naar de kern van het probleem te gaan kunnen we werken aan blijvende rust in uw leven en leefomgeving. Vaak is het zo dat er multidisciplinaire ondersteuning bestaat voor mensen met extreme verzameldrang die allen ten doel hebben u te helpen (denk aan Woningbouwcorporatie, Gemeente/PGB, Huisarts / Psycholoog / Mediator of Bewindvoering). Neem contact met mij op.

Kun je helpen een keuze te maken bij spullen doneren of weggooien?

Ja. Wanneer we een intakegesprek hebben, en tijdens de sessies coach ik u uiteraard om beslissingen te maken die uw leefomgeving verbeteren. Ook kan ik een goede inschatting maken van welke spullen het best een nieuw leven krijgen (goede doelen, kringloopwinkels, recycling, etc.). Dit gaat altijd in overleg met u.

Moet ik er bij zijn terwijl je organiseert?

In de meeste gevallen wel. We beginnen met een intakegesprek over uw wensen en doelen en daarna gaan we samen aan de slag. Er moeten vaak veel beslissingen genomen worden, over (emotionele) waarde van dingen, wat u nog bewaren wil of gebruikt. Hierdoor kan ik niet voor u kan bepalen wat wel of niet weg kan en werkt het het snelste wanneer we samen aan de slag gaan. Alleen wanneer het bij het intakegesprek heel helder is wat de bedoeling is kan ik vlot en zelfstandig voor u aan de slag. Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken.

Kunnen mijn kinderen aanwezig zijn tijdens het organiseren?

Dit hangt er vanaf, als de situatie erom vraagt kunnen kinderen aanwezig zijn (wanneer er bijvoorbeeld gewerkt wordt in hun kamer of gedeelde ruimten, bijv. een kinderkamer of garage). Hoewel ik gek ben op kinderen, is het in gevallen waar zij geen bijdrage kunnen leveren wenselijk dat zij zich niet in huis bevinden. Op deze manier hebben wij alle oog voor het te behalen doel. Er is in elke situatie wel een mouw aan te passen.

Waarborgt u mijn privacy?

Absoluut. Discretie en privacy staat hoog in het vaandel. U mag er vanuit gaan dat ik nimmer gegevens deel met derden zonder uw specifieke toestemming. In het geval dat ik uw situatie mag toelichten om mijn werkzaamheden te verduidelijken zal u niet herleidbaar zijn als persoon. Ook indien er sprake is van een samenwerking (met bijvoorbeeld de gemeente, uw zorgverlener etc.) houden wij ons aan de AVG. Hetzelfde geldt voor de correspondentie, notities en indien daar sprake van is, opnames.

Kunt u ook organiseren voordat mijn huis in de verkoop gaat?

Dit is mogelijk. Indien het tijd is om uw huis te verkopen en u hier foto’s voor wil laten maken van uw huis, is het fijn dat uw huis zo goed mogelijk uit de verf komt. U wil immers de ruimte verkopen, en niet de spullen. U kunt contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Vraagt u een reiskostenvergoeding?

Ja vanaf 20 kilometer buiten Steenwijk, vraag ik 0,19 cent per gereden kilometer.

 

Door contact op te nemen met Perfectionista, neemt u de eerste stap naar een overzichtelijke leefsituatie!

 

Blijf op de hoogte en volg Perfectionista op social media: