Zorgen voor Jezelf en Je Leefomgeving: Het Belang van Organisatie

Als professional organizer werk ik dagelijks met mensen die hun leven beter willen organiseren en hun leefomgeving willen verbeteren.

Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat deze twee zaken hand in hand gaan. Zorgen voor jezelf betekent namelijk ook zorgen voor je leefomgeving.Een opgeruimd en georganiseerd huis kan bijdragen aan ons gevoel van rust en welzijn. Het zorgt ervoor dat we ons beter kunnen concentreren, minder stress ervaren en meer ruimte hebben om te ontspannen. Dit alles draagt bij aan een betere kwaliteit van leven en een betere gezondheid.

 

Maar hoe kunnen we dan zorgen voor onze leefomgeving en tegelijkertijd voor onszelf zorgen?

Het begint allemaal met het opruimen en organiseren van onze spullen. Ga eens kritisch door je spullen heen en vraag jezelf af wat je echt nodig hebt. Vaak hebben we veel meer spullen dan we daadwerkelijk gebruiken. Door afscheid te nemen van deze overbodige spullen, creëer je meer ruimte en overzicht in je huis.

Daarnaast is het belangrijk om je leefomgeving schoon en opgeruimd te houden. Zorg dat je regelmatig schoonmaakt en dat je spullen op hun plek liggen. Zo voorkom je dat er een opeenhoping ontstaat van stof en vuil en houd je je huis fris en schoon.

 

Maar niet alleen ons interieur, ook onze buitenomgeving heeft invloed op ons welzijn.

Een opgeruimde tuin of balkon kan bijdragen aan een ontspannen gevoel en meer rust in ons hoofd. Begin bijvoorbeeld met het verwijderen van onkruid en snoei de planten die te groot zijn geworden. Maak vervolgens ruimte voor nieuwe planten of bloemen die je graag wilt toevoegen aan je tuin.

Daarnaast is het belangrijk om ook onze digitale omgeving opgeruimd te houden. Een overvolle mailbox, honderden ongelezen berichten en ongebruikte apps op onze telefoon kunnen voor een gevoel van chaos en stress zorgen. Neem regelmatig de tijd om je digitale omgeving op te schonen en te ordenen.

Kortom, zorgen voor jezelf betekent ook zorgen voor je leefomgeving.

Door je huis en buitenomgeving opgeruimd en georganiseerd te houden, draag je bij aan een betere kwaliteit van leven en een betere gezondheid. Neem regelmatig de tijd om kritisch te kijken naar je spullen en om schoon te maken en te ordenen. Zo creëer je een leefomgeving die bijdraagt aan jouw welzijn.

Blijf op de hoogte en volg Perfectionista op social media: